„Artist talk“ – Jeff Ross

Ul-MarsU četvrtak, 31. jula 2014. godine sa početkom u 20 časova u Perjaničkom domu u okviru projekta „Artist talk“ biće organizovan razgovor sa američkim umjetnikom Džefom Rosom.
Serijom razgovora sa umjetnicima Centar savremene umjetnosti Crne Gore podstiče aktivan kreativni dijalog između umjetnika i publike, sa ciljem popularizacije savremene umjetnosti.
Džef Ros (Jeff Ross) rođen je u Vircburgu, Njemačka 1961. Živio je u raznim krajevima svijeta, a trenutno je na relaciji Denver (SAD) – Bangkok (Tajland). Njegov rad uključuje crtež, slike, fotografiju, kolažiranje,  montažu,  skrinprinting i muziku. Bavi se i kreiranjem plakata za rok muziku i jedan je od autora zastupljenih u antologiji “Art of Modern Rock”. Za sebe kaže da je prije stvaralac nego umjetnik, jer njegov rad nastaje kao proizvod toga gdje se nalazi i onoga što ima pri ruci. Ono što prikazuje u svojim radovima filtrirano je putovanjima, muzejskim posjetama, umjetničkim knjigama, eksperimentisanjem, 6panel-compiskušenjima, greškama i nesmotrenim zaboravom.
Izlagao je svoje radove širom svijeta: SAD, Tajland, Njemačka, Francuska, Švajcarska, Holandija, Poljska, Belgija, Srbija.
Razgovor se realizuje u saradnji Centra savremene umjetnosti Crne Gore i udruženja Crnogorska alternativna kultura. Sa američkim umjetnikom razgovor će voditi Hanja Mićović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *