Jesen i putovanje u Crnu Goru

Žuta, crvena i zlatna boja dominiraju jesenjim danima, zašto biste propustili ovo magično godišnje doba u Crnoj Gori kada je ono idealno za avanture koje možete doživjeti i ukuse koje možete osjetiti? Smatra se da je najbolje vrijeme za putovanja period između Septembra i Novembra, tako je i u Crnoj Gori. Prekrasno vrijeme, sunčani dani i još uvijek blago prohladne večeri omogućavaju džip safari, foto-safari, planinarenje ili, jednostavno, šetnje planinskim stazama, obilasci kulturno-istoriskih znamenitosti u sklopu tura naših vodiča, istraživanje uvala i skrivenih plaža na kojima se možete i okupati s obzirom da prosječna temperatura Jadranskog mora u Oktobru iznosi 23 °C.  Za turiste koji žele da provedu dane u potpunom opuštanju duha i tijela preporučujemo Spa&Wellnes hotele koji nude razne tretmane, masaže, saune, svježinu bazena ili opuštanje u đakuziju u prelijepom planinskom ili morskom ambijentu.
Koje su prednosti putovanja u Crnu Goru na jesen?
Cijene avionskih karti i smještaja su niže.
Gužve na putevima, kafićima, restoranima su značajno manje.
Možete posjetiti neki od brojnih festivala i kulturnih dešavanja u Crnoj Gori.
Možete obići više destinacija, gradova i turističkih atrakcija bez velike gužve.
Putujete i šetate bez ljetnjih vrućina u laganoj garderobi.
Uživanje u jesenjoj hrani i plodovima jeseni.
Na najbolji način možete doživjeti duh lokalnog stanovništva i svakodnevnice.

8 thoughts on “Jesen i putovanje u Crnu Goru

  1. Jesen je lepo godisnje doba zbog bogate palete boja koja nas je priroda pocastila. Na jesen treba poci u sumu, kada lisce josh nije palo i kada dobija onu zutu ili crvenkastu boju. Lepo je i na moru, ali ja sam vise za planinu.

  2. Jedno je more Nenade, planina je naporna, to je za sportiste. More je za odmor, relaksaciju, rekonvalenscenciju. Planina kad se treba nadisati vazduha, ali tek kada dodje zicara.

  3. Odavno nisam bio u Crnoj Gori sto zbog posla sto zbog finansija.Ove sezone to nameravam obavezno uciniti.Ipak je Crna Gora Crna Gora.Hvala autoru na ovom divnom blogu.

  4. @Djurovic: nekome je planina naporna a za druge je relaksirajuca, mozda je sve to stvar godina, kada sam bio mladji isao sam u guzve i pekao na suncu, sada vise volim mir i tisinu i aktivniji odmor. Sada sam dosao sa Durmitora, bilo je dosta i stranaca koji znaju kako provesti odmor. dobro je da Crna gora ima i more i planine, pa ko sta zeli

  5. Meni je kraj septembra/pocetak oktobra najlepsi period za odlazak na more. Nema guzve, nije vruce, oni hrabriji mogu i da se okupaju. Plaze ciste, za setnju dusu dalo. Planine i nisu bas za mene, vise volim miris soli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *