ZDRAVSTVENI, WELLNESS I SPA TURIZAM

“ZDRAVSTVENI, WELLNESS I SPA TURIZAM”
25. i 26. oktobra 2014. godine,  hotel  Splendid Conference & Spa Resort, Budva – Crna Gora.
Spoj turizma i medicine u raznim oblicima, od vrhunskih bolnica koje obezbeđuju luksuzan hotelski smještaj uz vrhunske medicinske usluge, preko hotela sa dobro osmišljenim medicinskim spa ili medicinskim thalasso uslugama, do hotela sa ekskluzivnim wellness i selfness programima kojima je takođe svojstven zdravstveni aspekt, pokazao je veliku ekonomsku isplativost u svijetu. Razvoj ovog oblika zdravstvenog turizma zahtijeva bolju i intenzivniju saradnju različitih privrednih grana i oblasti (medicine, šumarstva, turizma, umjetnosti, nauke.. ) kao i privatnog sektora u kategoriji pružanja turističkih usluga.

Teme ovogodišnje konferencije su primjeri dobre prakse klastera u regionu, aktuelni trendovi u zdravstvenom, wellness i spa turizmu i Inovativni trendovi u promociji zdravstvenog, velnes i spa turizma. Na konferenciji će izlagati predavači iz Srbije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Eminentni eksperti i profesionalci iz oblasti zdravstvenog, wellness & SPA turizma iz regiona  će na  trećoj   regionalnoj konferenciji o zdravstvenom, wellness & SPA turizmu, još jednom podsjetiti da živimo u deceniji wellnessa i  da se  broj udruženja korisnika zdravstvenog & wellness turizma iz godine u godinu uvećava, zbog čega je neophodno neprekidno raditi na razvoju ovog sektora. Značaj promocije i razvoja zdravstvenog, wellness & SPA turizma bio je polazna tačka i za treći  festival Spa & Wellnessa sa međunarodnim učešćem.

5 thoughts on “ZDRAVSTVENI, WELLNESS I SPA TURIZAM

  1. Spa turizam je sve popularniji, a Crna Gora sigurno ima kapaciteta da podrzi taj razvoj. Netaknuta priroda, cist vazduh, more… jos da se malo poradi na ljudskom faktoru, i uspeh je zagarantovan.

  2. Crna Gora jeste mala, ali mogla bi mnog obolje da iskoristi svoje potencijale, blagodeti koje joj je priroda dala i da vecina stanovnistva zivi sasvim bolje nego sada. Iskreno se nadam da ce to tako biti, mada toliko je ovih lopova i sebicnjaka da ne znam kada ce se to dogodoti.

  3. spa turizam je vrlo popularan. Najdalje su otisli slovenci i madjari koji imaju tradiciju u ovoj vrsti turizma. za crnu goru ne znam, spa turizam moze d abude dopuna hotelskom semstaju ali ne vidim potencijala da psotane vodeca grana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *